I 2009 pleide en sykelist som het Helmut å sykle alene på racer sykkelen sin gjennom Orihuela Costa. En dag oppdaget han at naboene hans, Uschi og Simon, også hadde racer sykler, så de begynte å sykle sammen. Det var mye bedre enn å sykle alene. 

En torsdag spilte Uschi og Simon golf da de møtte Manu og Walter. De fant raskt ut at de også var racer sykkel entusiaster, så de bestemte seg for å sykle sammen, med Helmut, så klart. ”La Zenia gruppen” vokste. Tirsdager, fredager og søndager var de mest populære dagene. Over tid ble flere sykelister med, og gruppen ble gradvis større.

Vi skjønte at vi nå måtte bli mer organisert, så vi bestemte oss for å lage en hjemmeside som alle hadde tilgang til og fortelle dere, for eksempel, datoen til neste sykkeltur og hvor mange flasker med drikke det er lurt å ha med. 

Det er nå rundt 50 medlemmer i gruppa, selv om ikke alle er med på hver tur, siden vi er her for kortere og lengre tid. Vi følte at så mange personer fortjener en klubbdrakt. 

Vi er takknemlig for våre sponsorer, ”La Piazza” og ”Bicicosta”, for å ha gitt slike fine og komfortable trøyer. Gruppenavnet står på trøya. På våre søndags møter hadde vi satt pris på om dere stilte i drakten vår. 

Ellers har gruppen vår bare en viktig regel:

Det er IKKE NOE gruppepress.

Vi har et sted hvor folk med lik interesse kan møtes. Sykelister på samme nivå skal klare å holde sammen og ingen skal trenge å sykle alene gjennom Orihuela Costa.

Målet er at alle skal finne sitt eget nivå hos oss, slik at alle kan nyte turen. Men sannsynligvis på egen risiko og eget ansvar! Vi bare velmenende råd og assistanse - ønsker dermed å forplikte seg til noe uten oss eller for noen eller noe å ta litt ansvar. Vi har også lyst til å danne en el-sykkel gruppe for de som trenger en liten dytt opp bakken.